Blog

Feasibility studie chronische pijn

Harmotion staat voor innovatie en bijdragen aan een gezonde maatschappij op basis van evidence based practice. Wat in houdt dat we ons actief inzetten bij bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek naar chronische pijn.

Om deze reden heeft Harmotion zich opgegeven voor een feasibility studie Deze studie is een onderdeel van een groter project vanuit het Lectoraat Leefstijl en gezondheid (hogeschool Utrecht, Universiteit Maastricht, Revalidatiecentrum Adelante en CIR. Het doel van deze studie is het ontwikkelen van een eerstelijns biopsychosociaal scholingsprogramma voor fysio- en oefentherapeuten, waarmee ze de zorg voor patiënten met chronische pijn willen verbeteren. Het probleem van de huidige scholingsprogramma’s is dat de kennis er vaak wel is maar de transfer (toepassing) blijft vaak achterwege met name in de eerste lijn.

Er is vorige week een RAAK subsidie aanvraag gedaan. Mocht deze worden toegekend dan start het project in de eerste helft van 2020. De feasibility studie (het derde deel) zal waarschijnlijk pas begin 2021 gaan lopen.

Het duurt nog een even voor je hier als cliënt actief iets van gaat merken bij ons in de praktijk. In de tussen tijd houden we je op de hoogte.

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

Neem contact met mij op