Over de praktijk

Over de praktijk

Harmotion

Harmotion is een samenvoeging van de woorden harmony (harmonie) en motion (beweging). Harmonie┬á staat voor integratie, verbinding en balans tussen lichaam, geest en sociale omgeving. Je moet in beweging komen en flexibel mee (blijven) bewegen om in balans te blijven en effectief met de uitdagingen en wisselvalligheden van het leven om te gaan. Daarnaast verwijst ‘motion’ naar mijn achtergrond als psychosomatisch fysiotherapeut, waar het bewegend functioneren, in de ruimste zin van het woord, centraal staat. Harmotion is een praktijk voor psychosomatiek, oftewel een gespecialiseerde praktijk waar psychosomatische fysiotherapie, coaching en nascholing wordt gegeven.

Harmotion is opgericht in 2018 door Jeroen Nieuwenhof en Evelien Swiers, twee bevlogen specialisten met passie voor hun vak in de psychosomatiek. Het resultaat: een gespecialiseerd centrum in de psychosomatiek waarin therapie, coaching, trainingen en nascholingen werden verzorgd. In 2023 heeft Evelien de lastige beslissing gemaakt om te stoppen met de maatschap om zo meer aandacht en tijd voor zichzelf en haar familie te hebben. Jeroen heeft Harmotion vanaf 2024 voortgezet als (solo)praktijk.

Bij Harmotion kan ik mijn passie en ambities naleven om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen en bij te dragen aan hun persoonlijke- of professionele ontwikkeling. Ik word met name geïnspireerd door de stroming van de derde generatie gedragstherapie (waaronder Acceptance and Commitment Therapy) en combineer dit met mijn kennis van het lichaam, (ontwikkelings-, evolutionaire- positieve) psychologie, filosofie, het brein en stressfysiologie. Hieruit voortvloeiend heb ik een visie ontwikkeld die ik vormgeef in psychosomatische fysiotherapie, coaching, onderwijs en training.

De praktijkinrichting

Eind 2023 ben ik met de praktijk intern verhuist op de Papelaan 85. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. De omgeving van een ruimte kan daar zeker bij ondersteunen. In de nieuwe inrichting heb ik me laten inspireren door de Japandi-stijl, een mix van Scandinavische en Japanse stijlen. De kleuren zijn rustige warme beigetinten met veel (gebruikt) hout en groene accenten (ook passend bij het logo). Ik wilde een warme, rustige en serene plek die huiselijk aanvoelt. Daarom heb ik gekozen voor comfortabele (design)fauteuils en stoelen in rustige aardse tinten en teddy-stof. Een hobby van mij is het maken van kleine meubels met gebruikte materialen. In de praktijk heb ik de tafel in logovorm van een oude eikenhouten tafel gemaakt met een gieting van epoxyhars. Ook de balie is uit eigen ontwerp met materialen van eikenhout van hout waar mijn opa 40 jaar geleden als timmerman mee werkte. Daarnaast is er gebruikt gemaakt van organische vormen, imperfect gevormde accessoires (net als het leven) en groene planten. Bij binnenkomst wordt iedereen verwelkomt met koffie/thee. Zie de foto’s voor een impressie.

Impressie

Harmotion

Logo

Harmotion is een samenvoeging van de woorden harmony (harmonie) en motion (beweging). Harmonie staat voor verbinding en balans in je leven. Het leven kan je vergelijken met water in ons logo, gesymboliseerd als stromende rivier, altijd in beweging. Geen dag is het zelfde. Water beweegt door veel factoren zoals wind, geografische ligging, etc. Ons leven is net zo. De ene keer heb je hier meer invloed op dan de andere keer. Dit kan leiden tot fixatie en chaos. De tegenpool is flexibel en met energie mee te bewegen met de uitdagingen en wisselvalligheden van het leven. Een optimale integratie van het lichaam, geest en sociale verbinding is hierbij wenselijk. In ons logo gesymboliseerd als driehoek. Met andere woorden: als we in balans zijn, bewegen we ons in de richting van welzijn en gezondheid.

Mijn persoonlijke verhaal

Wil je meer over ons persoonlijke verhaal lezen?

Jeroen Nieuwenhof

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

Neem contact met mij op