Reviews

Reviews – Ervaringen van cliënten over psychosomatische fysiotherapie of coachingstrajecten

J.: “Na een lang en hevig CoviD traject in combinatie met te veel hooi op mijn vork werd ik doorverwezen naar Harmotion. Bij Jeroen kon ik mijn verhaal kwijt. Waar ik meende een lang en onsamenhangend verhaal te vertellen over de situatie, zoals ik deze beleefde, haalde hij er direct een rode draad uit waarin ik mij herkende. Ook mijn onbekendheid met- en initiële onzekerheid over psychosomatiek werd volledig geaccepteerd. Jeroen coachte mij stapsgewijs, op mijn tempo en op omstandigheden gebaseerd, richting herstel. Hier was plaats voor de mentale en fysieke kanten, mijn frustratie en vooral de verbanden hiertussen. In plaats van elk symptoom apart te behandelen leerde hij mij de oorzaak van mijn klachten te her- en onderkennen. Hierop leerde hij mij effectieve, zeer praktische methodieken aan welke ik tot na mijn behandeling dagelijks, actief en met succes toepas in mijn herstel. Met een zeer goed gevoel kijk ik terug op het traject bij Harmotion waarbij het traject misschien wel afgelopen is, maar mijn herstel zich nog steeds voortzet!

Lisanne – “Na jaren van doorgaan zonder echt te voelen op een ‘zwak’ emotioneel moment besloten om hulp te accepteren. Vele professionals gezien en gesproken maar niemand zoals Jeroen. Hij heeft mij in laten zien dat emoties niet zwak zijn maar juist deel uit maken van echt leven en er bij horen. Iedereen heeft bagage, het is alleen aan jezelf hoe je hiermee omgaat. Enorm wijze levenslessen geleerd hier en geen seconde spijt van de uren bij Harmotion. “

Suzanne, 39 jaar – over psychosomatische fysiotherapie bij Evelien: Ik ben al eerder bij Evelien geweest tijdens mijn burn-out. Ik heb veel handvatten gekregen om mee te werken. Die heb ik toen rechtstreeks in mijn privéleven al kunnen toepassen, maar ik had op dat moment geen werk

Nu werk ik alweer een tijdje en merkte op dat ik stiekem toch in oude valkuilen trapte. Daar wilde ik uiteraard snel van af. Met een paar sessies bij Evelien kreeg ik ook de handvatten die ik nodig had om in mijn werkende leven te gebruiken. Erg fijn! Hartelijk dank!

Linda – Begin 2020 kwam ik via een eigen zoektocht bij Harmotion terecht. Ik was op dat moment ziekgemeld thuis met angst- en slaapproblemen en zat behoorlijk vast in mijn eigen hoofd. Reguliere zorg kwam niet op gang en bij Harmotion kon ik meteen terecht. Jeroen werd een rustige, vriendelijke rots in de branding waar ik eerst wekelijks en later maandelijks langs ging voor nieuwe inzichten over hoe mijn lijf en brein werkt, reflectie van mijn eigen gedrag en overtuigingen en Jeroen hield mij ook regelmatig een spiegel voor. Harmotion biedt geen quick-fix, maar brengt je wel op het pad van een duurzame manier van anders denken en leven. Harmotion heeft een fijne praktijk en we hebben ook een aantal wandelsessies gehad. Behandelingen zijn niet goedkoop, maar in mijn geval heeft het mij heel veel gebracht.”

Tine, 65 jaar – “Veel geleerd. Jeroen onderscheidt zich door frisse, heldere aanpak. Persoonlijk en met humor. Wat ik o.a. geleerd heb is: goed zorgen voor wat is i.p.v. het weg willen hebben (de klacht/het ongemak of wat dan ook).

Arjan: “Jij moet gewoon aan de slag, dat past beter bij jou dan een bezoek aan de psycholoog.” En zo verwees de huisarts mij met mijn overspannenheidsklachten door naar Harmotion. Na een prettig intakegesprek, waarin door de behandelaar uitgebreid de tijd werd genomen om naar mijn mentale en fysieke klachten te luisteren, rolde ik een bijzonder aangenaam en maatgemaakt behandeltraject in. Tijdens de verschillende sessies heb ik een aantal nuttige inzichten opgedaan in de oorzaken en de werking van stress in zowel het brein als de rest van het lichaam. Met een aantal doelgerichte oefeningen werd ik vervolgens inderdaad gewoon ‘aan-de-slag-gezet.’ Met name deze combinatie van theoretische inzichten en praktische oefeningen om het eigen gedrag zodanig aan te passen dat er geen overvloedige stress meer optreedt heb ik als bijzonder nuttig ervaren. Ik raad iedereen die regelmatig kampt met stress-gerelateerde klachten aan om eens een bezoek aan Harmotion te wagen. 

Dorien: “Na een heftige periode in mijn leven ben ik bij Harmotion terecht gekomen met burn out klachten. Ik verleg nog steeds mijn grenzen door ‘angstige’ dingen niet uit de weg te gaan maar om het juist te ondergaan. En ook daarin probeer ik mijn keuzes te maken. Ik moet niet altijd alles doen, ik kan ook kiezen om het een keer niet te doen. 
Als er veel op mijn bord komt merk ik dat lichamelijke klachten terugkomen maar als ik mijn aandacht daar niet op richt wordt het ook weer minder.
 De sessies die ik met Jeroen heb gehad zie ik als een soort katalysator, het heeft mij op gang geholpen in het proces waar ik in zit en nu ben ik zover om er zelf doorheen te gaan en mijn keuzes daarin te maken.

Nicolette: Het werken aan acceptatie van mijn klachten met behulp van mindfulness en ACT: Ik heb het gevoel dat Jeroen op het gebied van mindfulness en ACT weet wat hij doet. Waarbij de mindfulness niet enkel een techniek of trucje is maar iets wat ervaren en doorleefd is en een levenshouding is geworden. Waardoor hij kan voorleven wat hij wil overbrengen. Daarnaast ervaar ik Jeroen als open-minded en op een nuchtere manier betrokken en empathisch. Daarmee is hij voor mijn geloofwaardig en betrouwbaar. Waardoor ik makkelijker kan oppikken wat hij mee wil geven, ook op de momenten dat ik dat even moeilijk vind om te horen.

Het werken aan het accepteren van mijn klachten en de gevolgen daarvan heeft me veel rust gegeven. Ik ben door de ACT oefeningen tot de conclusie gekomen dat mijn waarden misschien niet gebruikelijk zijn in de huidige samenleving en zeker anders zijn dan ik van huis uit heb meegekregen maar dat het wel mijn waarden zijn en dat als ik daar naar leef ik ook een waardevol en plezierig leven kan leiden zonder (betaald) werk. Het loslaten van oude overtuigingen en oordelen, dromen, plannen en doelen heeft ruimte gemaakt voor nieuwe mogelijkheden. Die niet alleen beter bij mijn huidige situatie passen maar zelfs dichter bij mezelf lijken te liggen. Dat maakt het accepteren van en omgaan met mijn gezondheidsproblemen een stuk makkelijker. De beperkte energie die ik heb kan ik nu zonder (of in ieder geval met minder) schuldgevoel  en schaamte besteden aan de dingen die voor mij belangrijk zijn, waar ik plezier aan beleef en energie van krijg. 

Ik ervaar bij Jeroen een rustige stabiele aanwezigheid alsof hij tijdens oefeningen en gesprekken niet alleen in contact is met mij maar ook met zichzelf. Ik vind het prettig dat Jeroen open staat voor mijn eigen visie op mijn klachten en wat voor mij mij wel of juist niet werkt en dat hij mij daar de regie over heeft gegeven. Waardoor ik steeds beter leer voelen, vragen en ontvangen van waar ik behoefte aan en zo steeds beter voor mezelf leer zorgen. 

Nicolette –Het boksen was een heerlijke energieke manier om te oefenen met het gewaarworden van mijn innerlijke signalen en daar bewuster op te reageren terwijl ik in actie ben. Jeroen moedigde me op rustige en veilige manier aan om mijn boosheid en kracht te voelen, ‘rake klappen’ uit te delen en zo mijn grenzen te stellen. Het was fijn om door hem uitgedaagd te worden en hem op mijn beurt te mogen uitdagen en zijn ‘klappen’ te kunnen incasseren en daar samen plezier in te hebben zonder angst dat het uit de hand zou kunnen lopen. Ik had niet gedacht dat ik als vrouw van ver in de vijftig met flink wat overgewicht het boksen zo leuk zou vinden! Dat ik me daarbij – ondanks mijn negatieve oordelen en schaamte – zo lekker in mijn lijf, sterk, stabiel, flexibel en zelfs lichtvoetig zou kunnen voelen.

José: Beste Jeroen. Je hebt in mijn leven een cruciale rol gespeeld. Er is een tijdperk vóór en ná Jeroen. Sinds ik bij jou ben geweest ben ik geestelijk sterk als een rots en als vanzelf 20KG afgevallen en gestopt met overmatig eten en alcoholgebruik. Je bent mijn held!

Karen:I would highly recommend Jeroen after using them earlier this year. They helped me a lot and the methods they use really work both quickly and long term.

Ella: “Beste Jeroen, Bedankt dat je me de ruimte gaf om te vertellen wat mij bezig hield. Ik kon echt alles aan jou kwijt. Je stelde de goede vragen en door jouw aanwijzingen kreeg ik een beter inzicht in de oplossing van mijn probleem. Alles vond plaats in een goede en rustige sfeer. Ik voelde me heel vertrouwd bij jou. Wat ik vooral geleerd heb is beter voor mezelf te zorgen en voor mezelf op te komen. Ik kan nu veel meer loslaten. Al met al sta ik nu krachtiger in het leven. Bedankt hiervoor.

Gert-Jan: “Harmotion heeft mij fantastisch geholpen, de gesprekken met Jeroen waren heel prettig. Ik heb veel inzichten en oefeningen gekregen die ik tussen de afspraken thuis kon oefenen. Een fijne aanpak!

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

Neem contact met mij op