Over ons

Bevlogen eigenaren: Jeroen Nieuwenhof en Evelien Swiers

Harmotion

Wij zijn Jeroen en Evelien, beiden pioniers en bevlogen specialisten in de psychosomatiek. In 2018 hebben wij Harmotion opgericht. Een specialistisch centrum waarin we onze passie en ambities naleven om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen en bij te dragen aan hun persoonlijke- of professionele ontwikkeling. Wij worden met name geïnspireerd door de stroming van de derde generatie gedragstherapie (waaronder Acceptance and Commitment Therapy en Mindfulness-based interventies) en combineren dit met onze kennis van het lichaam, psychologie, filosofie, het brein en stressfysiologie. Hieruit voortvloeiend hebben wij een visie ontwikkeld die we vormgeven in therapie, onderwijs, coaching en training.

Aanpak

Onze werkwijze is concreet, no-nonsense, ervaringsgericht, praktisch en met humor. De benadering van voelen, denken en doen loopt als rode draad door ons werk als therapeut, docent, coach en trainer. Als mens leren we niet alleen door te praten maar juist ook door te ervaren. Daarom leren we mensen op een ervaringsgerichte manier bewust te worden van hun automatische (ongunstige) patronen en zetten we effectieve methoden in om gedrag van mensen duurzaam te veranderen. Veerkracht en flexibiliteit zijn de uitgangspunten. Belangrijke processen die we in onze aanpak integreren zijn: acceptatie van onvermijdelijk leed, aandacht en ruimte creëren voor moeilijke emoties, ontwikkelen van een open en nieuwsgierige blik, loskomen van gedachtepatronen, standpunt nemen vanuit verschillende perspectieven, ontdekken wat je belangrijk vindt en de bereidheid om acties te ondernemen passend bij je waarden. Daarbij stimuleren en activeren we hulpbronnen en maken we mensen bewust van hun kwaliteiten. Daarnaast zijn we gericht op samenwerking met andere professionals om, waar nodig, optimale zorg op maat te realiseren.

Kernwaarden

Wij dragen zorg voor een warm en vertrouwelijk contact in een veilige omgeving. Belangrijke kernwaarden van ons zijn: betrokken, compassie, respectvol, praktisch en met humor en speelsheid. Wij dragen dit concept een warm hart toe door zelf ook bezig te zijn met persoonlijke en professionele ontwikkeling en we streven een gezond, waardevol leven na.

Ons persoonlijke verhaal

Wil je meer over ons persoonlijke verhaal lezen, klik dan op de onderstaande buttons.

Jeroen Nieuwenhof   Evelien Swiers

Impressie 

Wachtruimte Harmotion           Koffie/theebar en balie Harmotion          Trainingszaal Harmotion           Koffie/thee momentje Harmotion           Praktijkkamer Harmotion           Voorzijde pand Harmotion

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

Neem contact met ons op