Individuele (online) mindfulness training

Individuele (online) mindfulness training-coaching

Wil je een mindfulness training volgen die afgestemd is op jouw persoonlijke situatie op de tijd die jou uitkomt? Dan is er een mogelijkheid om bij ons een individuele mindfulness training te volgen. Dit kan (afhankelijk van de Corona-situatie) op de praktijk of online via videobellen. Klik hier voor meer informatie over een mindfulness training in het algemeen.

Waarom een individuele mindfulness training?

  • Je worstelt met een specifiek thema die je wilt verdiepen en onderzoeken
  • Je wilt meer aandacht voor jouw specifieke situatie en ontwikkelingsproces
  • Je wilt snel aan de slag en niet wachten op een groepstraining
  • Je hebt een specifieke functie waardoor je groepstraining onprettig vindt
  • Je agenda laat het niet toe om een groepstraining op vaste tijden en data te volgen
  • Groepstrainingen gaan niet door i.v.m. het Corona-virus
  • Je hebt niet de mogelijkheid om naar de praktijk te komen
  • Je wilt professionele begeleiding van trainers met een therapeutische achtergrond die maatwerk leveren
  • Je last hebt van psychische problematiek zoals angst, depressie, burnout of persoonlijkheidsproblematiek en deelt dit liever niet in groepsverband.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

De individuele mindfulness training begint altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken allereerst jouw doelen, behoeften, belangrijke thema’s die op dit moment voor jou spelen en datgene waar je graag mee aan de slag wilt. Daarna beslis jij of je aan de slag wilt en maken we een planning.

Programma

Tijdens de individuele mindfulnesstraining volg je de 8-weekse mindfulness training (Mindfulness-Based Stress Reduction program) specifiek gericht op jouw situatie, behoefte en tijd. Je bepaalt in samenspraak met de trainer, het gewenste tijdspad en de planning van de training. In de sessies beoefen je verschillende mindfulness oefeningen en reflecteren we op je ervaringen en vertalen dit naar je dagelijkse leven. Zo krijg je inzicht in je eigen patronen en leer je hoe je die kunt aanpassen. Daarnaast staat er bij elke sessie een ander thema centraal zoals de automatische piloot, omgaan met obstakels, grenzen herkennen en bewaken, omgaan met stress, acceptatie, gedachten zijn geen feiten, zelfzorg en communiceren met aandacht. We volgen de rode draad van de groepstraining en kijken telkens hoe je met de thema’s van de week bent omgegaan. Ook is er ruimte voor persoonlijke thema’s of problemen waar je tegen aan loopt. Naast de sessies vraagt het ook dagelijkse thuisbeoefening (20 – 35 minuten per dag). Je krijgt hiervoor ondersteuning met een werkboek en audio-bestanden.

Tarieven

De individuele mindfulness training kost voor particulieren €595,- (incl. BTW). Voor bedrijven is het tarief excl. BTW. Hiervoor krijg je 8 individuele sessies van 1 uur (naar wens online via videobellen of op de praktijk), een werkboek van alle sessies met oefeningen en audio-bestanden.

Alternatief: ONLINE Je hebt de keuze om de oefeningen enkel online (via audio-bestanden) te doen en hebben vervolgens 8 keer een half uur een mindful-coachingssessie (met daarin: de nabespreking, persoonlijke coaching, educatie over de thema’s). De kosten hiervoor zijn 295,-.

Wij zijn wij

Jeroen en Evelien zijn beiden gecertificeerde mindfulnesstrainers en hebben een achtergrond als psychosomatisch fysiotherapeut. Hierdoor zijn we ervaren in het helpen van mensen met stress, psychische en lichamelijke problematiek. De 8-weekse Mindfulness Based Stress-Reduction (MBSR) is wetenschappelijk onderbouwd en effectief gebleken bij stress, depressie, angst en chronische pijn. Met onze ervaring als therapeut en docent geven kunnen wij iets extra’s aan de training zodat we jouw ontwikkeling optimaal kunnen ondersteunen.

Meld je nu aan of vraag een kennismakingsgesprek aan

* Deze velden zijn verplicht

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je een vraag?

Neem contact met ons op